logo
Çağrı Merkezi;
0555 009 0707
Çağrı Merkezi;
0545 579 0707

Yağmur Tıkanıklık Nedenleri

Yağmur Giderindeki Tıkanıklık Nedenleri ?

 

            Özellikle sonbahar ve kış aylarında fırtına etkisiyle ağaçlardan dökülen yaprakların ya da daha önceden kum, taş veya çakılların yağmur giderlerini tıkaması durumunda su giderden geçemez ve su birikintisi oluşur. Tıkalı olan giderin açılması ve içindeki tıkanıklığa sebep olan birikintinin giderilmesi gerekir. Tıkanıklık sebebi taş, kum olacağı gibi yağmur giderine düşmüş herhangi bir nesne, yapı inşaat halindeyken gidere dökülen beton harç veya yapının eskimesinden ve uzun süre kullanılmasından dolayı giderde oluşan kireçlenme de tıkanıklığa sebep olmaktadır.

 

            Yağmur giderlerinin tıkanıklık belirtileri, giderin suyu yutamaması ve suyun gider üzerinde birikinti oluşturmasıdır. Sağanak yağmur yağması durumunda tıkalı giderden suyun gidememesinden dolayı sel de görülür. Birçok tıkaniklik acma, yöntemi vardır. Birincisi basınçlı suyun gider içerisine tutulmasıdır. Bu durumda tıkanıklık yüksek basınçlı suyun etkisiyle akıp gidecektir. Bir diğer tıkanıklık açma yöntemi ise sondaj temizleyicilerdir. Pompalama yöntemi de oldukça popüler bir yöntemdir. Pompalama yöntemi sayesinde tıkanıklığa neden olan birikinti pompa yardımıyla geri çekilerek birikintinin atılması ve böylece yutulamayan suyun giderden geçmesi sağlanır.

 

            Pompalama, yağmur gider acma, yöntemi olarak da kullanılır. Açılma yöntemi de hem rahat hem kolay bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde tıkalı olan pimaş yukarı doğru kaldırılarak açılır. Giderdeki birikinti tespit edilir ve temizlenir böylece su giderden gitmiş olur. Eğer tüm denemelerinize rağmen tıkanıklığı açmada başarılı olamıyorsanız profesyonel olarak bu işi yapan kurumlardan yardım alabilirsiniz.